Informatieavond Verlengde Voorstraat Wijk aan Zee

Foto: Gemeente Beverwijk

Om het veilig oversteken van de Verlengde Voorstraat te verbeteren, worden de rijweg, fietspaden en voetpaden ter hoogte van het Boothuisplein en de Zeecroft aangepast.

Aanleiding
Op drukke dagen blijkt het vaak een tijdrovende aangelegenheid om de Verlengde Voorstraat over te steken. Dat heeft alles te maken met de dan onafgebroken stroom van verkeer in beide richtingen. Om die reden is er besloten om twee middeneilanden (vluchtheuvels) te realiseren waardoor de Verlengde Voorstraat in twee fasen overgestoken kan worden.

Wat gaat er gebeuren
Ter hoogte van het Boothuisplein komen 17 parkeerplaatsen te vervallen om ruimte te creƫren voor het middeneiland. Bij de Zeecroft wordt de bushaven opgeheven en wordt de bushalte direct aan de weg gemaakt. Bij de Zeecroft kunnen op deze manier 6 parkeerplaatsen gerealiseerd worden.

Informatiebijeenkomst
Inmiddels is er een Voorlopig Ontwerp van de voorgenomen werkzaamheden opgesteld. Om iedereen over de plannen te informeren en opmerkingen en wensen te horen heeft de gemeente een bijeenkomst georganiseerd op woensdag 29 juni, tussen 18.30 en 21.00 uur in De Moriaan, Dorpsduinen 4 te Wijk aan Zee

Iedereen kan deze avond binnenlopen wanneer het hem/haar het beste uitkomt. Er zijn medewerkers van de gemeente aanwezig om toelichting te geven op de plannen en vragen te beantwoorden. Er wordt geen presentatie gegeven. Tekeningen van het ontwerp zijn aanwezig. Tijdens de avond kan men een reactie achterlaten. Wie na de avond nog willen reageren kan dat tot en met vrijdag 15 juli 2016.

Reacties