Onthulling kindermonument op begraafplaats Duinrust

Foto: Gemeente Beverwijk

Op zondag 3 juli 2016 onthult wethouder Jaqueline Dorenbos een monument voor jong gestorven kinderen op gemeentelijke begraafplaats Duinrust in Beverwijk.

Het monument is een initiatief van mevrouw J. van der Linden. Het biedt aan familieleden de mogelijkheid om een kind dat doodgeboren wordt of kort na de bevalling sterft te herdenken. Voor het monument is een beeld aangekocht van Marja Vessies-Nijman.

Omdat het vroeger niet de gewoonte was baby’s die kort na de geboorte overleden een eigen graf te geven, is er geen plek om deze kinderen te herdenken. De ouders voelen dat later vaak als een gemis. Mevrouw Van der Linden uit Beverwijk, die het zelf heeft meegemaakt, is met het idee voor een kindermonument naar de gemeente gekomen.

Wethouder Dorenbos en de beheerder van begraafplaats Duinrust waren direct enthousiast. Er is gezocht naar een geschikt beeld voor bij het monument. Mevrouw Van der Linden zag het beeld van Marja Vessies tijdens een expositie in de tuin van kasteel Assumburg en heeft dit voorgedragen.

Bij de onthulling zijn naast wethouder Dorenbos en mevrouw Van der Linden ook pastor Hopman en de kunstenaar aanwezig. Iedereen is van harte welkom om de onthulling bij te wonen. De ceremonie start in de koffiekamer om 11.30 uur.

Reacties