Energieke Zondag op de SundayFair: een markt waar je ‘energie’ van krijgt!

Foto: Gemeente Beverwijk

Beverwijk wil duurzamer: zelf genoeg energie opwekken én besparen zodat we in 2020 voorzien in 14% van onze eigen energiebehoefte. Ambitieus? Dat zeker! Maar wel degelijk mogelijk! Hoe? Dat kan iedereen ervaren op zondag 25 september gedurende de Energieke Zondag tijdens de SundayFair.

Verduurzamen
Op zondag 25 september staan er op de energiemarkt veel lokale ondernemers en organisaties die iedereen kunnen adviseren bij het verduurzamen van (letterlijk) huis en haard. Dat betekent dat er naast het mooie programma met straattheater, live muziek en leuke activiteiten, zoals te doen gebruikelijk tijdens de bijna maandelijkse SundayFair, dit keer extra ruimte is gereserveerd voor partijen die gespecialiseerd zijn in het verduurzamen.

Activiteiten
Een mooi voorbeeld van verduurzaming is het gemeentehuis van Beverwijk. Gedurende de ‘Energieke Zondag’ worden er rondleidingen door het gemeentehuis georganiseerd om een ieder te laten zien hoe duurzaam het gebouw is.

Opening door wethouder 
De Energieke Markt wordt om 12.00 uur geopend door wethouder Tim De Rudder. Op de markt zijn lokale ondernemers aanwezig die gespecialiseerd zijn in zonnepanelen, woningisolatie, warmtepompen, zonneboilers en ledverlichting .

Met de medewerkers van Greeny Bros kan men in gesprek over wat zonnepanelen kunnen opleveren, verschillende TonZon aanbieders kunnen precies aangeven welk type isolatie geschikt is voor welk huis en het Duurzaam Bouwloket beantwoordt alle vragen omtrent verduurzamen.

Opgewekte Woning Club
Ook kan men terecht bij de Opgewekte Woning Club,  een club die kan helpen met het verduurzamen van ieders huis. En verder zal Natuur- en Milieueducatie energieke activiteiten organiseren, waaronder een prijsvraag voor kinderen.

De Energieke markt wordt gehouden op zondag 25 september 2016 van 12.00 tot 17.00 uur in de Breestraat in Beverwijk.

Reacties