Bijzondere Beverwijkers geëerd met onderscheiding

Foto: Leo Tilmans (via FB Gemeente Beverwijk)

Zondag 27 november heeft burgemeester Freek Ossel in de Grote Kerk in Beverwijk drie gemeentelijke onderscheidingen en vijf blijken van waardering uitgereikt aan acht bijzondere Beverwijkers.

Het is de eerste keer dat er volgens het nieuwe stelsel onderscheidingen worden uitgereikt. Het nieuwe stelsel voorziet in drie gemeentelijke onderscheidingen: een gouden, zilveren en bronzen erepenning en twee ‘blijken van waardering’ die zijn gekoppeld aan duidelijke criteria.

Gemeentelijke onderscheidingen
De erepenningen worden uitgereikt aan personen die zich een geruime tijd intensief en belangeloos hebben ingezet voor Beverwijk of Wijk aan Zee. De Wijkertoren is een nieuw en zeer bijzondere blijk van waardering die ook uitgereikt kan worden aan mensen die niet in de gemeente Beverwijk wonen. De Beverwijkse Belofte is een nieuw en op de jongeren toegesneden blijk van waardering. De onderstaande Beverwijkers werden afgelopen zondag in het zonnetje gezet.

 • J. Thöne-de Weijer
  Joke Thöne-de Weijer, is bij gemeentelijk besluit de onderscheiding Zilveren Erepenning toegekend, als blijk van dank en waardering voor haar decennialange belangeloze inzet en toewijding voor de dieren en dierenbescherming.
 • C.J. van Borre
  Cees van Borre, is bij gemeentelijk besluit de gemeentelijke onderscheiding Bronzen Erepenning toegekend, als blijk van dank en waardering voor zijn decennialange belangeloze inzet en toewijding voor de Beverwijkse wielrenners.
 • M.E. Knecht-Burger
  Rie Knecht-Burger, is bij gemeentelijk besluit de gemeentelijke onderscheiding Bronzen Erepenning toegekend, als blijk van dank en waardering voor haar decennialange belangeloze en maatschappelijk betrokken inzet en toewijding voor de Beverwijkse samenleving.
 • J.M. Bakker
  Marco Bakker, is bij gemeentelijk besluit de gemeentelijke waardering Wijkertoren toegekend, als blijk van dank en waardering voor zijn jarenlange inzet en bijdrage om Beverwijkse gemeenschap muzikaal op de kaart te zetten, en zijn belangeloze inzet en bijdrage aan belangrijke evenementen binnen Beverwijk.
 • A.J. Geldermans
  Ab Geldermans, is bij gemeentelijk besluit de gemeentelijke waardering Wijkertoren toegekend, als blijk van dank en waardering voor zijn bijzondere sportieve prestaties waarmee hij de Beverwijkse gemeenschap goed op de kaart heeft gezet.
 • J. van Roon
  Jeroen van Roon is bij gemeentelijk besluit (bij gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter Raad van Bestuur van het Rode Kruis Ziekenhuis) de gemeentelijke waardering de Wijkertoren toegekend, als blijk van dank en waardering voor zijn inzet tijdens de financiële crisis van het Rode Kruis Ziekenhuis.
 • S.C. Prudhomme
  Stijn Prudhomme van Reine, is bij gemeentelijk besluit de gemeentelijke waardering Beverwijkse Belofte toe te kennen, als blijk van dank en waardering voor zijn bijzondere en uitzonderlijke inzet voor de jongeren binnen het Beverwijkse voetbal.
 • U.Ülker
  Ufuk Ülker, is bij gemeentelijk besluit  de gemeentelijke waardering Beverwijkse Belofte toegekend, als blijk van dank en waardering voor zijn bijzondere en uitzonderlijke inzet voor de Beverwijkse jongeren en voor zijn sportieve prestaties waarmee de Beverwijkse gemeenschap sportief op de kaart heeft gezet.

Reacties