55+

Kerstdiner voor ruim 100 mantelzorgers en senioren uit Beverwijk, Heemskerk en Velsen

Foto: Gemeente Beverwijk

Op zaterdag 10 december koken hobbykoks van Cuisine Culinaire De Wijcker Kookclub uit Beverwijk een kerstdiner voor 105 mantelzorgers en hun partners in het Stadhuis van Beverwijk.

De genodigden worden door de ouderenadviseurs van Socius Maatschappelijke Dienstverleners geselecteerd. Het college van burgemeester en wethouders van Beverwijk en de wethouders van Heemskerk en Velsen zijn ook aanwezig.

Twaalfde jaar
De Wijcker Kookclub, die voor het twaalfde achtereenvolgende jaar een kerstdiner kookt, wil niet alleen alleenstaande ouderen uit Beverwijk, Wijk aan Zee, Heemskerk en Velsen uitnodigen voor het kerstdiner maar ook hun begeleider/mantelzorger in het zonnetje zetten.

Elk jaar ontstaat er tijdens het diner een sfeer van saamhorigheid en staan er mensen op die verrassend uit de hoek komen. Enkele gasten dragen gedichten voor en daarnaast worden er, samen met de koks, volop kerstliederen gezongen.
Vorig jaar sprak een van de ouderen geëmotioneerd een woord van dank namens alle gasten. “Geweldig dat je van je hobby zo’n inspirerende avond kan maken, dat werkt altijd goed. Ik ben oud en mijn lijf doet zeer en soms zijn de dagen zo lang, maar een avond als deze geeft mij weer energie en dan ervaar ik dat het leven mooi is.”

Willeke Alberti
Dit jaar staat ook een speciaal optreden van Willeke Alberti op het programma. Zij zal vanaf 17.00 uur de gasten een heerlijk feest van muzikale herkenning aanbieden.

Reacties