Wethouder Jaqueline Dorenbos gáát voor ‘Glas in ’t Bakkie’

Foto: Gemeente Beverwijk

De Beverwijkse wethouder Jaqueline Dorenbos heeft op donderdag 1 december 2016 in Albert Heijn in de Beverhof, samen met het promotieteam van ‘Glas in ’t Bakkie’, het scheiden van glas onder de aandacht gebracht.

Het winkelend publiek kreeg een Glastas mee, waardoor het nog makkelijker wordt om glazen verpakkingen apart te houden.

Leeg is schoon genoeg!
Het promotieteam van Glas in ‘t Bakkie informeerde de klanten van Albert Heijn over het gemak van glas scheiden. De boodschap van de campagne is dat glas voortaan met restjes en deksels in de glasbak mag. Anders gezegd: Leeg is schoon genoeg! Glas scheiden wordt hierdoor nog makkelijker. Wethouder J. Dorenbos: “Goed nieuws. Vieze handen zijn vanaf nu verleden tijd. Is de pot leeg, dan gewoon deksel erop en in de glasbak!”

Mét restjes en mét deksel
Uit onderzoek blijkt dat mensen glas eerder naar de glasbak brengen als ze daar weinig moeite voor hoeven te doen. Vroeger moest het glas eerst schoongemaakt worden, maar nu mogen de restjes aan het glas blijven zitten. De doppen en deksels kunnen ook mee de glasbak in. Recyclingbedrijven kunnen dit door nieuwe technieken goed sorteren. Dat is een stuk gemakkelijker en hygiënischer in huis.

Glas eindeloos herbruikbaar
Al sinds 1978 scheidt Nederland haar glazen verpakkingen, maar liefst 350 miljoen kilo per jaar. Toch verdwijnt er nog steeds te veel verpakkingsglas in het restafval. Denk aan verpakkingen als wijnflessen, jampotten en parfumflessen. Dat is zonde, want glas kan eindeloos hergebruikt worden zonder dat het kwaliteit of kwantiteit verliest.

Kijk voor meer informatie op www.glasscheiden.nl.

Reacties