Poll gemeente bewijst: Beverwijk wil kermis op Meerplein!

Foto: Wim Meijer Fotografie

In oktober van dit jaar vroeg de gemeente Beverwijk via een poll de mening van de inwoners van Beverwijk naar hun voorkeur voor de toekomstige locatie van de jaarlijkse kermis.

In totaal reageerden 1.195 personen. Uit de poll bleek datgene wat eigenlijk al eerder was af te leiden uit de vele reacties op de social media: Voor echte Beverwijkers is er maar één locatie acceptabel voor de kermis, en dat is het Meerplein. Maar liefst 62% van de stemmers gaf de voorkeur aan Meerplein. Voor 25% was een combinatie van het Meerplein en Stationsplein een goede oplossing en slechts 13% zag kermis in de toekomst graag op het Stationsplein.

Nostalgische of kinderkermis op Stationsplein
Wethouder Cecilia van Weel wil onderzoeken of het mogelijk is om een kleine nostalgische kermis op het Stationsplein te organiseren. Daarmee hoopt ze dat er een natuurlijke loop ontstaat door het hele centrum van Beverwijk.Wim Meijer Fotografie_5I5A7531Ook de horecaondernemers hebben tijdens een bijeenkomst hun mening uitgesproken. Het voorstel om de kermis te verdelen over het Stationsplein en Meerplein werd goed ontvangen. De intentie is dan ook om een nostalgische kinderkermis te organiseren op het Stationsplein en een kermis met spectaculaire attracties op het Meerplein.

De gemeente Beverwijk geeft aan erg blij te zijn met alle gegeven meningen.

Reacties