Wandelen door de IJmond was nog nooit zo mooi

Op woensdagochtend 21 juni presenteerden de vier wethouders Toerisme en Recreatie uit de IJmond: Cecilia van Weel (Beverwijk), Aad Schoorl (Heemskerk), Marieke van Dijk (Heemskerk) en Annette Baerveldt (Velsen) drie folders met de mooiste wandelroutes door de IJmond.

De presentatie vond plaats onder prachtige zomerse wandelomstandigheden in het Heemskerk Chateau Marquette, waar het gezelschap meteen van de gelegenheid gebruik maakte om alvast, zij het vrij kort, de benen te strekken en daarmee de juiste toon te zetten.

Wandelnetwerk Noord-Holland
De wandelroutes door de IJmond maken deel uit van het Wandelnetwerk Noord-Holland waarin tal van wandelroutes door de hele provincie zijn opgenomen.

Voor de IJmond zijn de wandelroutes onderverdeeld in drie thema’s: IJmond Culinair, Buitenplaatsen & Kastelen en  ‘Het IJmondpad’. De routes zijn op zich weer onder te verdelen in kleinere deelroutes (m.u.v. het IJmondpad, een route voor de echte diehards, over een lengte van 66 kilometer, waarvoor zo’n drie dagen moeten worden uitgetrokken).

App en folder
De routes zijn terug te vinden in de gratis app Wandelnetwerk Noord-Holland ( te vinden in de App Store en Play Store). Omdat veel wandelaars het toch nog steeds prettig vinden om een routebeschrijving letterlijk in de hand te hebben de IJmondgemeenten er dus voor gekozen om ook drie ‘papieren’ folders te maken.

De drie folders kunnen hieronder als PDF worden gedownload en zelf worden uitgeprint.

Mes snijdt aan meerdere kanten
De wethouders toonden zich unaniem gelukkig met de wandelroutes, de fraaie folders en bijbehorende app. Vooral omdat het mes in dit geval aan meerdere kanten snijdt. Allereerst is wandelen een laagdrempelige manier om te komen tot meer lichaamsbeweging, en dat is iets wat alle drie de IJmondgemeenten graag stimuleren. Daarnaast is het een prima manier om het toerisme in de regio te stimuleren. Immers: alle drie de routes voeren langs de mooiste, natuurlijke en/of  historische plekken binnen de IJmond, terwijl in de culinaire route volop opvallende horecagelegenheden zijn opgenomen.

Reportage 251tv
Bij de presentatie van de IJmond-wandelroutes was 251tv aanwezig die de opgetogen wethouders interviewde en een stukje meewandelde om alvast een stuk IJmond Pad te proeven.

Meer 251TV-producties (TV uit hele regio twee-vijf-een) zijn te bekijken via YoutubeFacebookTwitter en Ziggo kanaal 42 (digitaal) of kanaal 45 (analoog).

Reacties