Beverwijk gaat auto’s en vrachtwagens weren van het Stationsplein

Foto: Wim Meijer Fotografie

Vanaf vandaag, donderdag 20 juli, gaat de Gemeente Beverwijk hard optreden tegen automobilisten die met hun voertuig rijden over de voet-/fietspaden of daar parkeren.

De gemeente ontvangt hierover veel klachten. Het betreft vaak automobilisten die hun voertuig even neerzetten om te laden en te lossen of om bij de pinautomaat te komen.  Ook rijdt er nog regelmatig gemotoriseerd verkeer over het fietspad om snel aan de andere kant van het plein te komen.

Strikte handhaving
Wethouder Dorenbos van openbare ruimte: “De veiligheid is nu in het geding. De enige oplossing voor een veilig Stationsplein lijkt dus strikte handhaving en daar gaan we vanaf aanstaande donderdag mee beginnen.” En ze vervolgt: “Het daarnaast gelegen parkeerterrein Halve Maan biedt genoeg parkeerruimte en is nog geen twee minuten lopen. Ook is het mogelijk even bij het station stil te staan op de parkeerstrook daar.”

Boete van 140 euro
Voor de gemeente Beverwijk is het duidelijk: het Stationsplein is uitsluitend voor voetgangers en fietsers en niet anders. De handhavers van de gemeente gaan verscherpt toezicht houden op het rijden en parkeren van voertuigen op het trottoir en op het plein. Onze handhavers zijn bevoegde opsporingsambtenaren en hebben bevoegdheden om bekeuringen te schrijven. Bij het zien van overtredingen gaan zij dit dan ook doen. Boetebedrag bedraagt 140 euro.

De enige uitzondering zijn de geldauto’s, die mogen wel het plein op om de automaten te voorzien van geld.

Reacties

Cookieinstellingen