‘Nul op de Meter’ woningen nieuwbouwproject hoek Beneluxlaan-Hoflanderweg

Foto: Website Swaanswijk

Afgelopen dinsdag, 6 maart, heeft Wethouder Dorenbos met het plaatsen van een funderingsbalk formeel het startsignaal gegeven voor de bouw van een uniek bouwproject op de hoek van de Beneluxlaan en de Hoflanderweg in Beverwijk.

Het bijzondere aan het object is dat het 13 woningen omvat die geen gasaansluiting meer hebben en die mede door zonnepanelen straks geen energiekosten meer zullen hebben, zogezegd ‘nul op de Meter’.

Nul op de Meter woningen
Nul op de Meter woningen leveren een enorme bijdrage aan de landelijke doelstelling om in 2050 klimaatneutraal te wonen, werken en leven. De Nul op de Meter woningen, die in Beverwijk worden gebouwd, hebben geen gasaansluiting meer maar worden verwarmd via een warmtepomp. Zonnepanelen op de woningen wekken straks zo veel energie op, dat er (bij gemiddeld) gebruik geen kosten meer worden gemaakt aan elektriciteit uit het net. Daarnaast zijn de woningen voorzien van alle mogelijke isolatie, waaronder hoogwaardig isolatieglas en een dikpakket wand-, dak- en vloerisolatie, om te zorgen voor zo weinig mogelijk energieverlies. Verkoop
Extra bijzonder aan het bouwproject is de grote belangstelling waaronder de woningen afgelopen december in de verkoop zijn gegaan. Onder andere uit gemeente Beverwijk waren er zo’n honderd geïnteresseerden aanwezig bij de informatiebijeenkomst. Deze animo benadrukt dat ook steeds meer inwoners kiezen voor duurzame woningen. Alle woningen zijn verkocht.

Aardgasvrij
De gemeente Beverwijk ondertekende op 1 februari, samen met andere gemeenten uit Noord-Holland, de intentieverklaring van de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Daarmee ondertekende de gemeente de intentie om vanaf heden nieuwbouwwoningen zonder aardgasaansluiting op te leveren.

Kijk voor meer informatie over het woningproject Swaanswijk op de projectwebsite: www.swaanswijk.nl

Reacties