Volg de verkiezingen via Radio Beverwijk

Foto: SWB

Op woensdag 21 maart zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad. Radio Beverwijk pakt, net als in voorgaande jaren, flink uit met een eigen exit poll. Een groot aantal vrijwilligers is woensdag in touw om de luisteraars voortdurend te informeren over de stand van zaken.

Voor de gemeente Beverwijk worden het dit jaar interessante verkiezingen. Niet alleen zijn er twee nieuwe lokale partijen opgericht, ook doen dit jaar opvallend veel nieuwe kandidaten een poging om een raadszetel te bemachtigen.

Exit poll
Voor Radio Beverwijk is het inmiddels de zevende keer dat de gemeenteraadsverkiezingen worden gevolgd door middel van een eigen exit poll. Bij vijf strategisch gekozen stembureaus zullen de hele dag vrijwilligers van de lokale omroep staan. Zij zullen de opkomende kiezers aanspreken op het moment dat ze het stembureau weer verlaten. Men wordt dan verzocht om, via een anoniem formulier, kenbaar te maken op welke partij zojuist is gestemd. Zo krijgt Radio Beverwijk in de loop van de dag een goed inzicht in het Beverwijkse stemgedrag. Bovendien kan achteraf worden geanalyseerd of kiezers hun stemgedrag hebben gewijzigd. Ook kunnen conclusies worden getrokken op basis van leeftijd en geslacht.

Vanaf 07.00 uur
Traditiegetrouw wordt de verkiezingsuitzending van Radio Beverwijk goed beluisterd en hoog gewaardeerd. Het programma zal ’s morgens om 07:00 uur starten, de stembureaus zijn vanaf 07:30 uur geopend. De hele dag zullen de meest actuele cijfers worden gepubliceerd, verder zal het programma bestaan uit gesprekken met  mensen die een actieve rol spelen in de Beverwijkse politiek. Radio Beverwijk is te ontvangen op 104.5 FM via de kabel in de gemeente Beverwijk en via 105.4 FM via de ether in de regio IJmond. Via www.radiobeverwijk.nl is het station wereldwijd te beluisteren.

Reacties