Kuenenplein Beverwijk strijdtoneel voorronde Nederlands Kampioenschap knikkeren

Foto: Wim Meijer Fotografie

Op woensdagmiddag 13 juni, de Nationale Buitenspeeldag, hebben ruim 75 kinderen met elkaar gestreden voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap Knikkeren dat aanstaande zaterdag, 16 juni, wordt gehouden in Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

De knikkerwedstrijd vormde één van de in totaal 12 voorrondes die door het hele land zijn georganiseerd. Van iedere voorronde worden de hoogst geëindigde 16 spelertjes doorgeplaatst naar de finale in Rhenen.

In Beverwijk werd deze bijzondere, enigszins nostalgische spelmiddag georganiseerd door de gemeente Beverwijk en woningcoöperatie Pre Wonen samen met Stichting Welzijn Beverwijk Sociaal Team en House of Sports.

Knikkertegel
Namens de gemeente was wethouder Haydar Erol aanwezig om het startsignaal voor het evenement te geven en tevens om een ‘knikkertegel’ op het Kuenenplein officieel in gebruik te nemen.

Behalve dat de 75 deelnemertjes zich gedurende de ruim 2 uur durende strijd prima vermaakten viel er ook rond het knikkerveld voldoende te beleven, zoals het voetballen, georganiseerd door StreetRuleZ (Evenementenmakelaar), springkussen en schminken.

Winnaars en doorgeplaatsten
Aan het eind van de middag werd bekend wie de 16 gelukkigen waren die als beste knikkeraars uit de bus waren gekomen en dus zatereag a.s. mogen gáán voor het Nederlands Kampioenschap. Dit waren Myrthe, Stefano, Ajanta, Nicole, Marielle, Keysha, Quirine, Zoe, Sylvester, Yessy, Zilan, Lisanne, Layla, Niap (helaas miste de organisatie nog 2 namen)

Winnaars van de dag, en daarmee ook bekerwinnaars waren:

  1. Keysha
  2. Zoe
  3. Quirine
  4. Myrthe

Fotoserie
Hieronder een uitgebreide fotoserie van de knikkermiddag op het Kuenenplein. Klik op de foto voor een grotere (downloadbare) versie. 

Reacties