Eerste ‘Tolwegloze’ ochtendspits goed verlopen

De eerste ochtendspits met een afgesloten Tolweg is vanmorgen goed verlopen. Wel was het, zoals viel te verwachten, erg druk op de verschillende wegen, maar van een chaos, zoals werd gevreesd, was zeker geen sprake.

Volgens de Gemeente Heemskerk werd er goed gebruik gemaakt van de adviesroutes. Tussen 07.45 en 8.15 uur was het drukste moment. De komende 2 weken staan er op verschillende punten verkeersregelaars om het verkeer zo goed mogelijk te stroomlijnen.

Wethouder Gaatze de Vries besprak na afloop met de verkeersregelaars de eerste ochtendspits. Ook de verkeersregelaars waren tevreden. Wel was het hen opgevallen dat veel fietsers hun fietsverlichting niet aan hadden. Zij roepen fietsers dan ook op om het voor- en achterlicht op de fiets aan te zetten, om goed zichtbaar te zijn voor al het autoverkeer dat het al druk genoeg heeft om zich op de nieuwe alternatieve routes te concentreren.

Ook RTV IJmond nam vanmorgen polshoogte en sprak daar een van de verkeersregelaars plus een medewerkster van het nabijgelegen tankstation.

Reacties