Wethouders van Beverwijk doen vrijwilligerswerk in kader van NLdoet

In het kader van de actie NLdoet hebben de drie wethouders van Beverwijk gisteren en vandaag vrijwilligerswerk verricht in Beverwijk en Wijk aan Zee.

Hiermee willen de wethouders een bijdrage leveren aan activiteiten die alleen mogelijk zijn met behulp van de inzet van vrijwilligers en zo de aandacht vestigen op het belang van vrijwilligerswerk.

Oranje Fonds
De actie NLdoet wordt jaarlijks georganiseerd door het Oranje Fonds, samen met duizenden andere organisaties in het land, dit jaar voor de 15e keer. De eerste keer dat in Nederland deze bijzondere vrijwilligersactie werd georganiseerd was in 2005 toen, ter ere van het 25-jarig regeringsjubileum van Koningin Beatrix, Kennisinstituut MOVISIE in Nederland ‘Make a Difference Day’ organiseerde, dit naar het voorbeeld van Engeland en de Verenigde Staten waar deze dag al sinds 1992 een begrip is.

‘Make A Difference Day’ wordt NLdoet
Sinds 2010, toen ‘Make A Difference Day’ werd omgedoopt in NLdoet, heeft de actie een enorme vlucht genomen. In 2010 waren er door het hele land zo’n 150.000 vrijwilligers actief. Vorig jaar waren dat er maar liefst 375.000 die zich vastbeten in 9700 klussen. En dit jaar lijkt het aantal klussen en vrijwilligers weer indrukwekkend.

Activiteiten in Beverwijk en Wijk aan Zee
Een aantal van die klussen stonden gepland in Beverwijk en Wijk aan Zee, waar tientallen vrijwilligers de handen uit de mouwen staken. Onder de vrijwilligers ook, net als voorgaande jaren,  de drie Beverwijkse wethouders Serge Ferraro, Brigitte van den Berg en Haydar Erol.

Serge Ferraro beet vrijdagochtend 15 maart het spits af bij Huis ter Wijk waar hij meewerkte aan het opknappen van de gang naar de tuin van het restaurant, daarbij geruggesteund door leerkrachten van Basisschool De Lunetten die dit vrijwillige kluswerk verkozen boven een collectief tochtje naar het Malieveld.Haydar Erol toon ‘groene vingers’
Eveneens op vrijdagochtend toonde Haydar Erol (hoe kan het anders) zijn ‘groene vingers’ en trotseerde letterlijk weer en wind door de aangepaste tuin en het belevingspad op te knappen van Heliomare in Wijk aan Zee, hierbij bijgestaan door ook hier een aantal ‘stakende’ docenten, t.w. Esmée van Kessel, Annelies Floes, Marjon Bakker, Sandra van Egmond, Annerieke Zonneveld en Rita Sinnige (zie hoofdfoto bovenaan dit artikel)Brigitte van den Berg ‘aan de bak’ in krokodillenverblijf
De zaterdag was voor Brigitte van den Berg. Zij ging, samen met een groep vrijwilligers, aan de slag in de kleine dierentuin Animal Farm met het opknappen van het krokodillenverblijf, het stucen van het  bijgebouw en het afmaken van de mozaïekwand.
Alles bij elkaar is NLdoet weer een weekend geworden met uitsluitend winnaars: organisaties die per definitie niet zonder vrijwilligers kunnen, die ieder een eigen belangrijke klus geklaard zagen worden, en drie wethouders die lieten zien dat ze er niet alleen zijn om te zeggen hoe het moet, maar ook zelf niet te beroerd zijn om de handen uit de mouwen te steken en daarmee anderen te inspireren. En laten we de criticasters onder de lezers meteen even vóór zijn: dat zouden ze ook gedaan hebben als het geen verkiezingstijd was!

Klik op de hoofdfoto bovenaan dit artikel voor meer foto’s van de NLdoet-actie bij Heliomare in Wijk aan Zee

Reacties