Lang gezocht, toch gekomen: Sint aangekomen in Beverwijk

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het was even zoeken voor de Goedheiligman, en het was dat burgemeester Martijn Smit zich hoogstpersoonlijk in verbinding stelde met de navigatiepiet, anders had het zomaar anders kunnen lopen. Maar voorafgegaan door een drone, wist stoomboot Spanje toch de haven van Beverwijk te vinden en kon Sinterklaas zo rond de klok van kwart over zes voet aan wal zetten.

Burgemeester Martijn Smit riep, in afwachting van de komst van Sinterklaas, de ‘pepernotentoestand’ af.

De haven van Beverwijk was aan het begin van de avond omgevormd tot één groot kinderdomein. Vele honderden kinderen, veel verkleed als Sinterklaas of (met heel veel roetvegen) als Piet, stonden aan de kade om Sint een warm welkom te heten.Dat ze wel even geduld moesten hebben maakte niet uit. Een aantal Pieten was vooruit gereisd en vermaakte vanaf het podium de kinderen met allerlei spelletjes en dansjes, met dank aan het fantastische team van Totally Dance.Maar het wachten was niet voor niets. Zoals gezegd: rond kwart over zes voor de stoomboot Spanje de haven van Beverwijk binnen met Sinterklaas aan boord en een groot aantal van zijn Pieten. Op de kade werd de Goedheiligman opgewacht door burgemeester Martijn Smit. Dat de twee een duidelijke ‘klik’ hadden was duidelijk op het podium van waaraf de Sint een aantal vragen beantwoordde van kinderen, die op het grote scherm, naast het podium, werden geprojecteerd.Leuk, maar een beetje koud en, voor de jongsten, misschien wel een beetje laat
Voor alle kinderen (en hun ouders) verzameld in Beverwijkse avond was het weer een mooie avond, maar ook wel een heel koude avond. Toeval wil dat dit misschien wel de koudste avond is van dit najaar. En dat moet, vooral voor het publiek dat verder af stond van het hoofdpodium, toch wel even afzien zijn geweest. Wellicht toch een vraag voor komende jaren, of de romantiek van een ‘avond-intocht’ opweegt tegen de ongemakken van intredende koude, en toch ook het latere tijdstip, met het ook op de jongste kinderen.

Een overweging die de pret van vandaag niet mocht drukken. Sint is weer in Nederland en de komende weken zullen we nog veel van hem horen.

Uitgebreide foto-impressie
Hieronder nog een uitgebreide foto-impressie van Nieuws.nl-redacteur Wim Meijer. Klik op de foto voor een grotere, downloadbare versie.

Reacties