Strandvondstenmuseum Castricum

Foto: 251 tv

In het strandvondstenmuseum in Castricum worden er allerlei bijzondere strandvondsten tentoongesteld en worden er verhalen/ anekdotes verteld uit het verleden en heden, welke afkomstig zijn van het Castricumse en Bakkumse strand.

Het gedeelte van het museum dat gevuld is met strandvondsten is voor het grootste deel bijeen gejut door de legendarische strandjutter en later strandvonder, Thijs Bakker (1925-2012). De collectie wordt nog steeds aangevuld met vondsten en aanspoelsels door de huidige strandvonders Dirk en Frank Bakker en ook door de nog steeds actieve strandjutters.

Onderscheidend
Het Strandvondstenmuseum onderscheidt zich van andere (jutters)musea, doordat de collectie voornamelijk alleen bestaat uit vondsten en aanspoelsels, die tussen de strandpalen van Castricum en Bakkum aangespoeld zijn. De verzameling gaat terug tot vondsten vanaf 1910.

Meer 251tv-producties (TV uit de hele regio twee-vijf-een) zijn te bekijken via YouTubeFacebookTwitter en Ziggo Kanaal 42 (digitaal) of Kanaal 45 (analoog).