Elvis in de Wijkertoren

Foto: Charles Duijff

Op 16 augustus 2017 was het 40 jaar geleden dat Elvis Presley overleed in de badkamer van zijn landgoed Graceland. Daarmee kwam een einde aan het leven van ‘The King of Rock’, een van de meest legendarische solo-artiesten aller tijden.

In de 23 jaar dat zijn carrière duurde sinds hij  in 1954 doorbrak met zijn eerste single “That’s All Right”  nam ‘the King’ maar liefst 70 muziekalbums op en honderden singles, scoorde 110 gouden, platina en multi-platina platen, speelde mee in 33 films  en verkocht 500 miljoen platen. Daarmee werd hij de best verkopende artiest tijdens zijn muzikale leven. En dat bleek nog maar het begin, want met het overlijden van Elvis leefde (en leeft hij) voort bij al zijn fans, met als resultaat dat er inmiddels wereldwijd al meer dan 1,6 miljard platen van Elvis zijn verkocht.

Hoezeer Elvis nog altijd voortleeft, ook bij zijn fans in de IJmond, bleek vorige week woensdag, op de 40e sterfdag van ‘The King’ gedurende het speciale het Roetz ’n Elvis festival in de Wijkertoren in Beverwijk. Een groot aantal IJmondse muzikanten traden op met muzikaal werk van Elvis en zorgden voor een onvergetelijke avond.

251tv was ook aanwezig en maakte onderstaande reportage:

 

Meer 251tv-producties (TV uit de hele regio twee-vijf-een) zijn te bekijken via YouTubeFacebookTwitter en Ziggo Kanaal 42 (digitaal) of Kanaal 45 (analoog).

Reacties