Fietsenmakers weigeren steeds vaker internetfietsen

Foto: 251tv

Steeds meer fietsenmakers accepteren geen internetfietsen meer. De kwaliteit is vaak minder, er zijn vaker reparaties nodig te zijn en ook onderdelen voor deze ‘merkloze fietsen’ blijken vaak nergens verkrijgbaar. Vervelend voor de klant én voor de professionele fietshandel.

De discussie over het wel of niet repareren van internetfietsen door de professionele rijwielhandelaren kwam begin augustus op gang toen fietsenmaker Hans Teeling uit Castricum een bord op zijn deur plaatste met het bericht:  ”Géén reparatie van internetfietsen”.

De Fietsersbond snapt heel goed waarom klanten met op internet gekochte fietsen worden geweigerd door de vakhandel. Mensen kopen een fiets voor een lagere prijs, maar om de hoek komen ze regelmatig langs voor een snelle, liefst voordelige, servicebeurt. En dat is een combinatie die moeilijk samengaat.

251tv ging op bezoek bij rijwielspeciaalzaak Toon Beentjes in Heemskerk, waar winkeleigenaar Jos Boerdijk haarfijn uitlegt waar de schoen wringt.

Meer 251tv-producties (TV uit de hele regio twee-vijf-een) zijn te bekijken via YouTubeFacebookTwitter en Ziggo Kanaal 42 (digitaal) of Kanaal 45 (analoog).

Reacties