Heemskerkers krijgen 3e afvalcontainer: “Afval bestaat niet… Grondstoffen wèl!”

Foto: RTV IJmond

“Afval bestaat eigenlijk niet. Van afval naar grondstoffen, die opnieuw gebruikt kunnen worden!”  Dat is volgens wethouder Frank Frowijn het motto van de gemeente Heemskerk als het gaat om afvalscheiding.

In vergelijking met veel andere steden in Nederland doet Heemskerk het niet goed als het aankomt op afvalscheiding. Daarom heeft de gemeente besloten dat de bewoners van Heemskerk drie rolcontainers krijgen: één voor groente- fruit- en tuinafval (GFT), één voor oud papier en karton en één voor plastic, metalen en drankenkartons. Het restafval dat dan nog over blijft, kan naar een ondergrondse container in de wijk worden weggebracht. .

Volgens wethouder Frowijn levert deze actie aan meerdere kanten voordeel op: allereerst is het natuurlijk belangrijk voor het milieu dat er zo weinig mogelijk restafval is. Maar ook levert het op termijn voor de inwoners van Heemskerk financieel voordeel op. Immers: afval verbranden kòst geld, terwijl met hergebruik van materialen juist geld te verdienen is. Volgens de wethouder kan het goed scheiden van afval op termijn leiden tot ruim twintig euro minder aan afvalstoffenheffing.

251tv ging in het gemeentehuis op bezoek bij Wethouder Frowijn om zich helemaal te laten inlichten van het hoe, waarom, wanneer en waar van de nieuwe containers en het afvalbeleid van de Gemeente Heemskerk.