RTV Seaport neemt afscheid van Witte Theater

Per 1 februari 2018 is de regionale omroep van Velsen RTV Seaport niet langer gevestigd in het Witte Theater in IJmuiden. De omroep verhuist naar een kleiner pand aan de Gerard Doustraat, en dat vereist ook organisatorisch de nodige aanpassingen.

Verkoop en marathonuitzending
Allereerst is er overschot aan spullen die in de loop der jaren zijn vergaard. Daarbij kun je denken aan zowel lp’s (vinyl), cd’’s, apparatuur en meubilair. Daarom organiseerde RTV Seaport dan ook een verkoopactie gekoppeld aan een 12 uur durende marathonuitzending op vrijdag 22 december jl. De opbrengst van de verkoop kwam uiteraard ten goede aan de exploitatie van de lokale omroep, die geheel door vrijwilligers in stand wordt gehouden.

Groot bereik regionale omroep
De organisatorische aanpassingen houden in dat er op het gebied van televisie intensiever samengewerkt gaat worden met RTV IJmond. Daarnaast zal ook steeds meer content worden gedeeld met de regionale omroep NH. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat er een omroep ontstaat die qua content de hele regio IJmond beslaat en waarvan de uitzendingen tot ver buiten de IJmond te zien zullen zijn.

RTV Radio blijft gewoon als zodanig in de lucht.

Het nieuwe pand van RTV Seaport

Collega-omroep RTV IJmond was ook aanwezig gedurende de marathonuitzending van 22 december en maakte bovenstaande reportage.

Reacties