Nederlandse schooljeugd massaal aan ‘de bak’ op Nationale Pannenkoekendag

Foto: Tefal/Koopmans

Dankzij de deelname aan de Nationale Pannenkoekdag door Heliomare Onderwijs en Basisschool De Sterrekijker kunnen ook ouderen in Beverwijk op 18 maart gaan genieten van het ‘betere bakwerk’ van de Beverwijkse jeugd.

Op vrijdag 18 maart is de jubileumeditie van Nationale Pannenkoekdag. Het is voor het 10e achtereenvolgende jaar dat basisschoolleerlingen garant staan voor een mega-berg pannenkoeken die vervolgens wordt verdeeld onder ouderen. Dit jaar is er opnieuw sprake van een record. Nog nooit namen er zoveel scholen deel aan dit bakevenement als dit jaar: maar liefst 878 basisscholen in heel Nederland gaan ‘aan de bak’ voor ouderen.

Pannenkoekdag 2016

Noord-Holland
Ook de provincie Noord-Holland heeft de smaak van Nationale Pannenkoekdag te pakken. Van Aalsmeer tot Zuidermeer zetten maar liefst 68 scholen de koekenpannen op het vuur. Daarmee verovert Noord-Holland de vijfde plaats in de top 5 van deelnemende basisscholen per provincie. Zo’n 3.300 Noord-Hollandse leerlingen bakken voor 4.400 ouderen ruim 10.000 pannenkoeken. Dat is een stapel van 20 meter!

10 jaar voor elkaar
Pannenkoeken bak je voor elkaar! Daar draait het om op Nationale Pannenkoekdag, al tien jaar lang. En record na record werd gebroken. Het begon in 2007 met 60 basisscholen. Inmiddels is Nationale Pannenkoekdag uitgegroeid tot een landelijk feest. Dit jaar zijn er dus 878 scholen van de partij. Dankzij het enorme enthousiasme van leerlingen, meesters en juffen is Nationale Pannenkoekdag in tien jaar tijd een echte Nederlandse traditie geworden.

Pannekoeken startpakket
Nationale Pannenkoekdag wordt mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans. Beide initiatiefnemers organiseren Nationale Pannenkoekdag om jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact te brengen en een leuke dag te bezorgen. Naast de communicatie en organisatie richting scholen zorgen Tefal en Koopmans dat de deelnemende basisscholen startpakketten krijgen met de benodigde ingrediënten voor een pannenkoekenmaal voor ouderen, van pannenkoekpannen en pannenkoekmixen tot koksmutsen en tafelkleden.

Reacties