Bezorgde moeders Beverwijk organiseren workshop Funxtion en Kickboksen

Foto: Sportcentrum Frank Philipoom.

Zaterdag 28 mei heeft een groep bezorgde moeders uit Beverwijk een workshop FunXtion training en Kickboksen georganiseerd bij sportcentrum Frank Philipoom.

Hiermee wilde deze groep moeders benadrukken hoe belangrijk zij het vinden dat er voor hun kinderen een veilige vindplek wordt gecreëerd  in Beverwijk waar de jongeren  samen komen, kunnen sporten en dus van de straat weg kunnen blijven. De groep moeders heeft contact gezocht met No Limit Alkmaar waar een soortgelijk project in de wijk Overdie al twee jaar loopt en een groot succes is.

Bijna 50 deelnemers
De grote opkomst van jongeren gedurende de workshop (bijna 50 deelnemers!)van afgelopen zaterdag bewijst dat de behoefte onder de jongeren voor  dergelijk trefpunt in Beverwijk zeer groot is. Meerdere  buurtbewoners, gemeente raadsleden en andere geïnteresseerde kwamen even een kijkje nemen

banner1

Lhoucine ‘Aussie’ Ouzgni
Onder leiding van meervoudig Nederland-Europees en Wereld kampioen kickboksen Lhoucine ‘Aussie’ Ouzgni en de ervaren Fitness/ Funxtion/TRX instructeur Marja Broersen-van Huffel namen de jongeren deel aan de sportactiviteiten deelgenomen en kregen zo een goede indruk van de No Limit aanpak.

Overlast en veiligheid
Na afloop toonden de moeders zich zeer tevreden en hopen dat deze druk bezochte middag een eerste stap in de realisatie van een dergelijk project. Het lijkt een ideale manier om, in samenwerking met de gemeente, de overlast op straat terug te dringen en het veiligheidsgevoel in Beverwijk te vergroten.

banner2

Reacties