Soccersquash Toernooi voor junioren bij MAX Sports & Wellness

Foto: MAX Sports & Wellness

Op zaterdag 4 juni vindt bij MAX Sports & Wellness de 1e editie plaats van het MAX jeugdsoccersquash toernooi.

De inschrijving van rond de 30 deelnemers toont aan dat er steeds meer animo is voor deze sport, die een mooie combinatie is van voetbal, voetvolleybal en squash.

Soccersquash lijkt een ‘gedroomde’ trainingmethode voor voetballers, die hiermee daadwerkelijk hun voetbaltechniek verbeteren. Zeker gedurende de zomerstop van het voetbal lijkt is het een ideale manier om de voetbaltechnische vaardigheden op peil te houden, zo niet  aan te scherpen.

Speeltijden
Zaterdag wordt om 09.30 uur het spits afgebeten door de D-junioren (categorie FTBL Athletics). Zij spelen tot 13.00u. Om 13.00u is het dan de beurt aan de C-junioren (categorie Buur en Brakenhoff) die vervolgens tot 16.30 uur op de banen actief zijn. Publiek is uiteraard van harte welkom om te komen kijken en kennis te maken met Soccersquash.

Last minute inschrijven
Inmiddels is de officiële inschrijving gesloten maar is is nog plaats voor een paar C-junioren. Kortom: wie nu toch nog mee wil doen kan dat nog melden tot vanmiddag (vrijdag 3 juni) 18.00u via telefoonnummer 0251-213024 of via de e-mail ( [email protected]). Het inschrijfgeld is €10,- p.p. Hierbij zit een sportshirt en een lunch (verzorgd wordt door Bakkerij Schoone en Slagerij Besteman) inbegrepen.

Over Soccersquash
Soccersquash is een kruising tussen voetbal, voetvolley en squash. Er wordt met een voetbal gespeeld op een squashbaan. Hierbij mag de bal (net als bij voetbal) gespeeld worden met het hele lichaam, behalve met de armen. Op de (soccer)squashbaan gelden dezelfde uitlijnen als bij squash en de bal dient met maximaal 3 keer hooghouden op de voormuur gespeeld te worden. Je speelt 1 tegen 1.

Soccersquash wordt door iedereen die het heeft geprobeerd ervaren als erg leuk, technisch lastig (je moet over een goede voetbal-techniek beschikken) en uitermate intensief (vergelijkbaar met squash). Daarbij moet er ook nog tactisch nagedacht worden (want je mag ook de zijmuren gebruiken, net als bij squash).

Kijk voor meer informatie op de website van MAX Sports & Wellness.

Wim Meijer Fotografie_5I5A6738

 

Reacties