Nova College winnaar groene kartraces Tata Steel

Foto: Tata Steel

Leerlingen van het Nova College uit Beverwijk hebben vandaag in Lelystad de First Electro League gewonnen, de groene kartcompetitie van Tata Steel.

Het team van het Nova College wist tien teams van andere middelbare scholen uit heel Nederland achter zich te laten.

First Electro League
De First Electro League van Tata Steel is opgezet door het staalbedrijf om jongeren een spannende technische uitdaging te bieden. Zo kunnen ze in de praktijk ervaren hoe fascinerend werken met techniek is. De deelnemers hebben het hele schooljaar gewerkt aan het verbeteren van de elektrokarts, maar ook aan het werven van sponsors en de marketing van hun teams.

Veiligheid voorop
De elektrisch aangedreven superkarts hebben een aerodynamisch bodywork en kunnen een snelheid bereiken van 80 km/uur. In de First Electro League staat veiligheid voorop. De karts zijn uitgerust met zespuntsgordel, noodstop, rolbeugel en een achteruit.

Zes dagen op circuits
Tijdens het project hebben de leerlingen inzicht gekregen in de basisprincipes van elektrisch rijden, accutechnologie en duurzame mobiliteit. In totaal hebben de leerlingen zes dagen op circuits doorgebracht. Daarbij zijn ze niet alleen beoordeeld op snelheid, maar ook op veiligheid, organisatie en regelmatig presteren.

Reacties