Experimenteren met duurzame energie bij kinderboerderij de Baak

Foto: NME

Op woensdag 23 november 2016 staan de activiteiten bij kinderboerderij de Baak in het teken van duurzame energie. Van 14.00 tot 16.00 kunnen kinderen van 6 tot en met 11 jaar diverse proefjes uitvoeren, knutselen en een kijkje nemen in de Energiebus.

Duurzame activiteiten
De kinderen kunnen bijvoorbeeld een zonnebloem knutselen die op zonne-energie werkt. Ook zijn er diverse proefjes uit te voeren. Welk autootje rijdt bijvoorbeeld het snelst op zonne-energie? En wat is er allemaal mogelijk met windenergie?

Energiebus
Ook kunnen de kinderen terecht in de Energiebus. Op het eerste gezicht een normale bestelbus maar hij zit vol met duurzame snufjes. Duurzame-energie-opwekkende apparatuur, fotovoltaïsche zonnepanelen, een windturbine die je zelf kunt oppompen tot 5 meter hoog en ga zo maar door. Kom zelf ontdekken wat er in de Energiebus te vinden is! Iedereen is welkom en deelname is gratis.

NME Beverwijk
NME Beverwijk organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie in Beverwijk en omgeving. Voor meer informatie over ons aanbod kijkt u op www.nmeijmond.nl, voor meer informatie neemt u contact op via [email protected].

Volg kinderboerderij de Baak op Facebook en blijf op de hoogte van de komende NME activiteiten!