Wie wordt de eerste Vlogging King of Queen?

Foto: Tata Steel

Jonge, beginnende vloggers krijgen van Tata Steel de kans om bij een breder publiek door te breken. Het staalbedrijf roept vloggers op om zich aan te melden voor het maken van een originele vlog tijdens het Tata Steel Chess Tournament.

De geselecteerde vloggers krijgen onbeperkt toegang tot het toernooi, ook achter de schermen, waar schakers en gasten na afloop van de partijen bij elkaar komen om na te praten, te analyseren en interviews te geven. Bij de aanvang van de partijen mogen de vloggers ook opnames maken op het hoofdpodium.

Vlogging Award 2017
Vloggers mogen niet alleen in Wijk aan Zee, maar ook tijdens de Chess On Tour speeldagen in Haarlem en Rotterdam een reportage maken en tijdens de voetbalwedstrijd van de grootmeesters bij Telstar. De vlogs worden onder meer gedeeld via de website, facebookpagina en het Youtube kanaal van het Tata Steel Chess Tournament. De winnaar ontvangt tijdens de prijsuitreiking van het Tata Steel Chess Tournament op 29 januari de Vlogging Award 2017 en een bedrag van 250 euro.

Kennis van schaken niet vereist
Om deel te mogen nemen aan de vloggingwedstrijd is kennis van schaken niet vereist. Het gaat erom dat je een originele insteek voor je vlog kiest. Zo kun je bijvoorbeeld focussen op alles wat er in Wijk aan Zee, Haarlem en Rotterdam rondom het toernooi gebeurt, de kleding van schakers, hun gedrag, rituelen etc. De vlogs mogen zowel in het Engels als in het Nederlands worden gemaakt. De minimumleeftijd voor deelname is 14 jaar. De geselecteerde vloggers krijgen elk een speeldag toegewezen voor het maken van hun vlog.

Aanmelden
De aanmeldprocedure is te vinden op www.tatasteelchess.com. Een jury bepaalt aan de hand van het creatieve gehalte van de vlogs en het aantal likes wie de Tata Steel Chess Tournament Vlogging Award 2017 in ontvangst mag nemen.

De 79e editie van het Tata Steel Chess Tournament  vindt plaats in Wijk aan Zee van 13 januari tot en met 29 januari 2017. Informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com.

Reacties