Competitie honk- en softbalvereniging Rooswijk dit weekend van start

Foto: HSV Rooswijk

Op donderdag 6 april start voor honk- en softbalvereniging Rooswijk uit Velsen-Noord de competitie. Alle teams zullen komende dagen aantreden voor hun eerste competitiewedstrijd. De competitie van deze, in populariteit groeiende, zomersport loopt door tot medio oktober.

World  Baseball Classic
Na het grote succes van het Nederlands honkbalteam in het wereldkampioenschap, de World  Baseball Classic, waar de halve finale werd bereikt, pakken de Nederlandse clubs dit weekend de draad van een nieuw seizoen op. Zo ook Rooswijk, de enige softbal- en honkbalclub in de IJmond.

Alle seniorenteams in actie
Om de opening van het seizoen van een stevige basis te voorzien beginnen alle seniorenteams de komende dagen met een thuiswedstrijd. De softbalvrouwen openen donderdagavond om 19.00 uur tegen Thamen. De heren softballers volgen een dag later tegen Vennep Flyers , terwijl in de honkbalhoek van het sportpark Rooswijk in Velsen Noord het ,,veteranenteam” dan start tegen Alphians. Zaterdag speelt het eerste honkbalteam om 18.00 uur tegen Sullivans. Zondagmiddag sluit het mixed team, vrouwen en mannen, het openingsweekend af tegen Flags. De jeugdteams openen met uitwedstrijden en komen de volgende weekends thuis in actie.

Goede voorbereiding
Het zijn niet de eerste wedstrijden die dit seizoen worden gespeeld op sportpark Rooswijk. Afgelopen weken werden diverse oefenwedstrijden gespeeld ter voorbereiding op de competitie. Hoogtepunt van de oefenserie was het jeugdtoernooi, dat op 25 maart in Velsen-Noord plaatsvond. Zowel de aspiranten (13 t/m 15 jaar) als de pupillen (10 t/m 12 jaar) van Rooswijk wisten het toernooi te winnen!

Meetrainen
Honk – en softbal is een laagdrempelige sport, die gemakkelijk is om te leren, voor zowel jong als oud. Heel vaak heeft iemand het ook al gespeeld op bijvoorbeeld de middelbare school. Het spelletje is tactisch, spannend en ontzettend veelzijdig. En omdat het een teamsport is, is het ook heel erg gezellig. Bij Rooswijk staat de combinatie tussen sport en recreatie voorop. Lijkt het je leuk om een training bij te wonen om te ervaren of de sport wat voor je is? Bekijk dan voor de mogelijkheden www.rooswijk.nl.

Reacties