Heel Beverwijk bouwt… hutten!

Foto: Wim Meijer Fotografie

In de laatste week van de zomervakantie wordt er in Beverwijk heel wat gebouwd door de jeugd. Zowel aan de Kingsford Smithstraat als op de Vlaskamp stonden kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar klaar om al het gereedschap ter hand te nemen teneinde een paar complete huttendorpen te realiseren.

BeverwijkNieuws was bij de opening van een van de ‘bouwprojecten’: Bouwstad meerestein, waar ruim 120 kinderen om klokslag 13.00 uur in de startblokken stonden om zo snel mogelijk de berg met hout te bestormen om zich daar als eerste de benodigde planken en pallets te kunnen toeëigenen.

Een eigen hut
Na het speciaal voor dit evenement geschreven openingslied ‘Een eigen Hut’ (op de melodie van René Frogers ‘een eigen huis’) ging het los. Binnen een tijdsbestek van pakweg 15 minuten was de complete berg hout van het parkeerterrein voor dansschool LaPasse verdwenen en overgebracht naar de ‘bouwlocatie’ op het veld, waar een mix van zaag in timmergeluiden losbarstte.

Tot en met donderdag bouwt de Beverwijkse jeugd er vrolijk op los, vandaag nog bijgestaan door de sterke vaders en zorgzame moeders. Vanaf morgen blijven die thuis en mag de jeugd het op ‘eigen houtje’ doen.

Uitgebreide (gratis downloadbare) foto-impressie
BeverwijkNieuws maakte een uitgebreide foto-impressie van het eerste uur Bouwstad Meerestein. Hieronder ruim 80 foto’s. Als je op een foto klikt verschijnt een grotere (gratis downloadbare) versie. Veel kijkplezier! 

 

Reacties

Cookieinstellingen