Hutten’stad’ Broekpolder krijgt vorm

Foto: Wim Meijer Fotografie

In de laatste week van de zomervakantie wordt er in Beverwijk heel wat gebouwd door de jeugd: aan de Kingsford Smithstraat bouwen 120 kindern aan talloze hutten rond het thema ’theater’, en aan de Vlaskamp in de Broekpolder realiseren 220 kinderen een hutten-stad, compleet met kerk, gevangenis, snackbar, pizzeria, snoepwinkels, etc.

Wie gisteren voor de klok van 13.00 uur op de Vlaskamp liep had niet kunnen vermoeden wat een transformatie dit veld in 24 uur zou ondergaan. Binnen één etmaal is de Broekpolder een stad rijker. Politiebureau met gevangenis, een kerk (waarvan de bouwers nog in onderling overleg waren of er nu wel of geen kerkhof bij moest komen), een pizzeria met bovenwoning, een snackbar met een wandelende zak patat en uiteraard ook een snoepwinkel waar uitsluitend betaald kon worden met spijkers.

Bouw je Stad
Het is duidelijk dat de 220 kinderen die dit jaar meedoen met Bouwstad Broekpolder de opdracht ‘Bouw je Stad’ meer dan goed hebben opgepakt. Hoe goed gaat natuurlijk de komende 2 dagen blijken. Niet alleen worden dan nog de laatste planken gezaagd en spijkers geslagen, ook komt dan het moment dat iedereen elkaars hutten mag gaan beoordelen, waarna op de laatste dag zal blijken wie dit jaar de mooiste hut heeft gebouwd.

Uitgebreide (gratis downloadbare) foto-impressie
Was BeverwijkNieuws op de 1e dag al aanwezig bij Bouwstad Meerestein, op de 2e dag was dus Bouwstad Broekpolder aan de beurt voor een uitgebreide fotoreportage. Het resultaat zie je hieronder: .ruim 80 foto’s. Als je op een foto klikt verschijnt een grotere (gratis downloadbare) versie. Veel kijkplezier! 

Reacties

Cookieinstellingen