Sinterklaas bezoekt kinderen in Rode Kruis Ziekenhuis

Foto: RKZ

Sinterklaas en zijn Pieten hebben gisteren een bezoek gebracht aan de kinderafdeling van het Rode kruis Ziekenhuis in BeverwijK

In de speelkamer op de Kinderafdeling van het RKZ wachtten de patiëntjes vol spanning totdat de Goedheiligman met zijn knechten om 10.00 uur binnenstapte. Stuk voor stuk mochten de kinderen bij Sint langskomen om een cadeautje in ontvangst te nemen, natuurlijk niet voordat ze Sinterklaas luidkeels hadden toegezongen.

Schilderij van marsepein
Het feest werd compleet gemaakt door RKZ chef-kok Marcel Schumacher, die voor de kinderen een 3D-schilderij van marsepein had gemaakt met onder andere Roodkapje, de pratende boom en Lange Jan. Na het bezoek van de Sint mochten de kinderen hun tanden zetten in het smakelijke kunstwerk.

Ook de medewerkers op de Kinderafdeling werden door Sint niet overgeslagen: zij kregen een PlayStation4 van Sinterklaas (en Stichting Kind en Brandwond) voor op de afdeling. 

Mediapartner NH Nieuws maakte een reportage over Marcel Schumacher en zijn marsepeinen kunstwerk. Klik HIER voor het verslag en het filmpje.

Reacties