Kinderen ontwikkelen creatief manifest voor Beverwijk in 2040

Foto: Centrum voor de Kunsten

Vanuit het thema ‘Hoe ziet mijn leven in Beverwijk er in de toekomst uit?’ gaan de kinderen tijdens de Hackathon Beverwijk 2040 op woensdag 21 februari een beeld schetsen hoe men in 2040 woont, werkt, eet, betaalt, communiceert, leert of beweegt

Vanuit grote thema’s als artificial intelligence, burgerschap, kennisdeling en circulaire economie worden lokale uitdagingen aangepakt door lokale organisaties, geassisteerd door de creatiefste inwoners van Beverwijk, de kinderen van de basisscholen.

Uitdagingen
De uitdagingen waar Beverwijk voor staat worden aangeleverd door bedrijven, de gemeente en andere organisaties uit Beverwijk. In het Kennemer Theater worden deze realistische challenges aan de kinderen gepresenteerd waarna zij onder leiding van de docenten van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk op creatieve wijze aan de slag gaan. Samen met de bedrijven ontwikkelen de kinderen zo een creatief manifest met inspirerende aanbevelingen, geformuleerd voor de inwoners, bestuurders en de gemeenteraad van Beverwijk. Dit creatief manifest overhandigen de kinderen aan de gemeente rondom de gemeenteraadsverkiezing op 21 maart wanneer gestemd wordt over hun toekomst.

Creativiteit voor innovatie en verbeelding van de toekomst
Vanuit het thema ‘Hoe ziet mijn leven in Beverwijk er in de toekomst uit?’ gaan de kinderen een beeld schetsen hoe je in 2040 woont, werkt, eet, betaalt, communiceert, leert of beweegt. De natuurlijke creativiteit van de kinderen uit de groepen 5 en 6 is daarbij van onschatbare waarde. Juist hun voorstellingsvermogen en het buiten de lijntjes kunnen kleuren zijn stimulerend voor een innovatieve en intelligente visie op een toekomstig Beverwijk.

Gezocht: Beverwijkse bedrijven die voor uitdagingen staan
Het Centrum voor de Kunsten is nog op zoek naar bedrijven die de challenges willen presenteren en daarmee de creativiteit van de kinderen willen benutten. Voor welke uitdaging staat uw bedrijf? Welke rol gaat u in Beverwijk spelen in 2040 en hoe kunt u zich daar nu op voorbereiden? Graag pakken de kinderen en de coaches van het Centrum van de Kunsten uw challenge op.

Bedrijven en andere organisaties die een challenge in willen brengen kunnen contact opnemen met het Centrum voor de Kunsten Beverwijk, [email protected] of bellen met Mark van der Jagt, 06 – 225 229 49.

Ben jij creatief?
De kinderen die meedoen aan de hackathon worden geselecteerd door de scholen. Woon je in Beverwijk, zit je in groep 5/6 en heb je zin om mee te denken over jouw toekomst, vraag dan aan je leerkracht of je school mee doet.

Reacties