Eerste SCHOOLPLEIN 14 van Beverwijk/Heemskerk geopend

Foto: Evenementenmakelaar

Gisteren, woensdag 25 april, 25 april, op de 71e geboortedag van Johan Cruyff, is bij basisschool De Zeester het eerste SCHOOLPLEIN 14 van Heemskerk/Beverwijk geopend.

SCHOOLPLEIN 14 is een project van de Johan Cruyff Foundation. Deze stichting stimuleert hiermee het buitenspelen op basisscholen in de gedachte van Johan Cruijff, die ooit zei: “Buitenspelen zou een vak op school moeten zijn”. Schoolplein 14 biedt 3 coatings. Dat zijn met verf aangebrachte speelvelden.  Met de 3 coatings kunnen veel nieuwe spellen worden gespeeld. Leerlingen gaan hier onder gym- en/of schooltijd de komende periode mee aan de gang. Hiervoor is ook een spellenmap en een grote tas met sport- en spelmateriaal geleverd.

Over het ontwerp van het SCHOOLPLEIN 14 hebben alle leerlingen van de bovenbouw klassen van de Zeester meegedacht. Het uiteindelijke ontwerp is gemaakt in overleg met 16 vertegenwoordigers hiervan.

Een belangrijk onderdeel van het SCHOOLPLEIN 14 is het bord met de 14 regels. Dit bord hangt voor iedereen duidelijk leesbaar naast de hoofdingang van de school. Deze regels hangen bij alle Cruyff Courts en op elk Schoolplein 14. De bekostiging van het SCHOOLPLEIN 14 is deels mogelijk vanuit de opbrengst van de Zeester Run 2017. Een ander groot deel van de financiering is beschikbaar gesteld door fondsen van de Johan Cruyff Foundation.

De opening vond plaats met de medewerking van De Evenementenmakelaar die, in het kader van het project SCHOOLPLEIN ON TOUR, met bijna 300 leerlingen van De Zeester het nieuwe SCHOOLPLEIN 14 inwijdde met een half uur extra buitenspelen, waarbij al meteen veel nieuwe spellen in de praktijk werden gebracht.

Reacties