Oude mobieltjes inzamelen voor Stichting Opkikker

Stichting Opkikker bestaat al sinds 1995 en verzorgt ieder jaar voor zo’n 2000 gezinnen met een langdurig ernstig ziek kind een prachtige ‘Opkikkerdag’. Esther van der Wel, zelf moeder van een zieke dochter, mocht met haar gezin ervaren hoe waardevol het is om even ‘los’ te kunnen zijn van alles rondom de ziekte en een dag heerlijk te worden ontzorgd en plezier kunnen hebben.

Tijden een Opkikkerdag kan een gezin met een ziek kind alle zorgen en problemen even loslaten en helemaal genieten van een tjokvol supergaaf activiteitenprogramma dat helemaal is toegesneden op de specifieke gezinssituatie. Een groots feest, helikoptervluchten, rondrijden in stoere auto’s of verkleed als echte prinses rondgereden worden in een echte koets: niets is te gek en dat alles op Vakantiepark De Eemhof in Zeewolde.

(foto: Stichting Opkikker)

Oude mobieltjes om Opkikkerdagen mogelijk te maken
Om zulke mooie dagen te organiseren heeft de Stichting Opkikker uiteraard geld nodig. Gelukkig heeft de organisatie een aantal sponsoren en werken ze met een groot aantal vrijwilligers. Maar daarnaast proberen ze ook nog op andere manieren om aan inkomsten te komen, zoals door het inzamelen van oude mobiele telefoons. Deze telefoon worden gerecycled door Eeko én de stichting ontvangt dan voor iedere telefoon een vergoeding! In de afgelopen jaren zamelde de stichting al zo’n 500.000 mobieltjes in en de doelstelling voor 2020 is 100.000. Daarmee kan dan een deel van de Opkikkerdagen worden bekostigd.

(foto: IJmond Nieuws)

Mobieltjes brengen naar Esther in Velsen-Noord
Esther van der Wel, zelf moeder van een langdurig zieke dochter, heeft met haar gezin ook al mogen beleven hoe prachtig een Opkikkerdag is. Reden voor haar om ook de stichting te helpen met de mobieltjesactie. Zij doet dan ook een oproep aan iedereen om oude mobieltjes naar haar toe te brengen, zodat ze de stichting Opkikker verder kan helpen. De mobieltjes kunnen worden afgegeven op haar huisadres: Schulpweg 11 in Velsen-Noord.

IJmond Nieuws ging langs bij Esther en maakte bijgaande reportage. Klik hiervoor op de hoofdfoto bovenaan dit artikel.

Reacties