Willem Holleeder opgepakt

Willem Holleeder is opgepakt in verband met een onderzoek van het Openbaar Ministerie naar de georganiseerde misdaad. Het OM bevestigt berichtgeving van de NOS. Holleeder is een van de verdachten in het onderzoek. Het OM komt in de loop van de dag met meer informatie over het onderzoek.

Willem Holleeder is opgepakt in verband met een onderzoek van het Openbaar Ministerie naar de georganiseerde misdaad. Het OM bevestigt berichtgeving van de NOS.

Holleeder is een van de verdachten in het onderzoek. Het OM komt in de loop van de dag met meer informatie over het onderzoek.

Invallen

In Hilversum doorzoekt het OM een penthouse, dat volgens buurtbewoners van een ex-vriendin van Holleeder is. Ze zeggen dat hij daar geregeld kwam.

Ook in Beverwijk en Amsterdam zijn invallen gedaan. In de Diamantbuurt in Amsterdam zijn verschillende woningen doorzocht en in Beverwijk twee sportscholen. Een van die scholen is volgens bronnen van Dick Vrij.

Vrij was eerder in het nieuws omdat hij Willem Holleeder op een terras in het gezicht sloeg en hem zo een gebroken kaak bezorgde. Ook is hij lid van de nieuwe motorclub No Surrender.

Grote man

Een van de anderen die zouden zijn opgepakt, is Danny K. Hij wordt door justitie al jaren gezien als de grote man achter de schermen bij veel criminele activiteiten.

Het OM wil verder nog geen details geven over de operatie.