Kom kijken op de Samenloop voor Hoop Heemskerk

De organisatie van de Samenloop voor Hoop in Heemskerk is klaar voor de start van het evenement! De eerste editie van dit wandelevenement voor KWF Kankerbestrijding belooft een geweldig spektakel te worden: ruim 600 deelnemers verdeeld over zo’n 40 teams, meer dan 30 survivors en heel veel vrijwilligers. 24 uur lang muziek, optredens en activiteiten voor jong en oud in wijkpark Vlaskamp in de Broekpolder.

Het evenement begint zaterdag 14 juni officieel om 14.00 uur. Burgemeester Baltus geeft het officiële startsein van de SamenLoop en Dutch Diana Ross treedt op. De survivors leggen de eerste ronde van het wandelparcours af en daarna sluiten de deelnemende teams aan.

Gedurende de dag zijn er allerlei optredens van onder andere Full Count, Waterproof Shampoo en DJ Ton Bosman. Kathelijne Lokker, voorzitter SamenLoop voor Hoop Heemskerk: “De survivors, mensen die kanker hebben (gehad), zetten we dit weekend in het zonnetje. In de speciale survivortent kunnen zij onder meer een sieradenworkshop volgen, een massage krijgen of genieten van een heerlijke maaltijd.”
Aan de kinderen is ook gedacht: zij kunnen meedoen aan de de juniorloop (24 minuten) of de zeskamp. Maar ook een rondje op een pony (1 euro) en er staat een springkussen op het terrein.

Om 23.00 uur vindt de kaarsenceremonie plaats met een indrukwekkend optreden van Opera Familia. Als het langzaam donker wordt en de kaarsen branden, lopen de teams een ereronde. Na de ceremonie en het begin van de nacht is het voor de lopers rustig en stil. De muziekliefhebbers kunnen een koptelefoon huren en meedoen aan de silent disco. 

Op zondagmorgen kunnen de vaders genieten van een vaderdagontbijt die de kinderen zelf samenstellen voor een klein bedrag (opbrengst is geheel voor goede doel). Ook zijn er weer allerlei optredens. In de middag kunnen teamleden en bezoekers een salsaworkshop volgen Opgeven voor workshops kan in de rood/blauwe tent van het KWF maar vol = vol. Kinderen kunnen een sportles volgen of een brandweerdemonstratie bijwonen. John Jones (acteur en presentator) praat op een enthousiaste manier het einde van het programma aan elkaar. Het evenement wordt om 14.00 uur afgesloten na de bekendmaking van de opbrengst en het overhandigen van de cheque.

Lokker: “Naast alle deelnemers en vrijwilligers, rekenen we ook op veel bezoekers die de lopers en survivors komen ondersteunen, de marktkramen komen bezoeken en genieten van alle optredens. We gaan er samen een onvergetelijk en prachtig evenement van maken!”

Bekijk het gehele programma op:www.samenloopvoorhoop.nl/heemskerk/. Inschrijven voor de workshops kan via: [email protected]

Like ons op FB: www.facebook.com/samenloopheemskerk
Volg ons op twitter.com/SLVHHeemskerkReacties