Zondag B’wijkse Bazaar voor muzikale fijnproever

Foto:

Benieuwd hoe een orkest van 40 jongere en oudere muzikanten klinkt? Aanstaande zondag staat het gewaardeerde Tata Steel Orkest onder leiding van Thomas Geerts op het podium van de Berwijkse Bazaar. Vanaf 13:00 klinkt het veelzijdig repertoire van Phil Collins en Elton John tot Michael Jackson over de markt in Beverwijk. De twee formaties (opleidingsorkest en leerlingenorkest) wisselen elkaar af, dat voor veel diversiteit zorgt. Het orkest speelt alleen bij droog weer op P7, naast hal 25.

Tata Steel opleidingsorkest 

Al in 1974 werd het Hoogovens Opleidingsorkest opgericht en is één van de formaties van het huidige Tata Steel Orkest. Het Tata Steel Opleidingsorkest heeft als doelstelling de leerling muzikanten van jong tot oud te leren samenspelen om zo met de nodige orkestervaring door te stromen naar het Symfonisch Blaasorkest. Naast het muzikale is gezelligheid vanzelfsprekend erg belangrijk binnen het orkest.  

Tata Steel leerlingenorkest

Het Tata Steel Leerlingen Orkest is in 2003 opgericht en is bedoeld voor leerlingen die net met muziekles zijn begonnen. Binnen dit orkest kunnen de leerlingen kennismaken met het spelen in orkestverband. Na het behalen van het A-diploma kunnen zij doorstromen naar het Opleidingsorkest.

Dirigent Thomas Geerts

Thomas Geerts, geboren op 28 januari 1983, studeerde zijn bachelor trompet klassiek aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frits Damrow en zijn masters trompet klassiek aan het Rotterdams Conservatorium bij Ad van Zon en André Heuvelman. Thomas is dirigent van de Waterlandse Harmonie (Ransdorp), Fanfarekorps Zuiderwoude, Erato Spanbroek, het Leerlingen- en Opleidingsorkest van Tata Steel Orkest en hij is repetitor bij Brazzled, een kopertentet.

Voor meer informatie over het Tata Steel orkest kijk op: www.tatasteelorkest.nl


http://www.youtube.com/watch?v=
dDLp4C9TUGQ