Kennemer College wint Sun Rider Rally

Het Kennemer College uit Heemskerk heeft vandaag de Sun Rider Rally gewonnen. En jawel, dat hebben ze liggend voor elkaar gekregen! Tijdens het 30 kilometer lange traject door de duinen van Wijk aan Zee naar Castricum, Heemskerk en terug naar Wijk aan Zee, moesten de teams diverse opdrachten uitvoeren.

De competitie met ligfietsen is door Tata Steel in samenwerking met Alliander opgezet om scholieren op een aansprekende manier te laten ervaren hoe fascinerend en uitdagend het is om met techniek bezig te zijn. De leerlingen moeten niet alleen zelf hun aerodynamische ligfiets bouwen, ze worden ook uitgedaagd om technische verbeteringen te bedenken. Voordat ze van start gingen vond er een technische keuring plaats en gaven alle teams een presentatie over de verbeteringen die ze hebben doorgevoerd. Aan deze editie van de Sun Rider Rally namen zes scholen deel. Tata Steel werkt met bedrijven, scholen en de overheid samen om technisch onderwijs te promoten.

iixshs6zs607zx0x8ch63sovb

 De deelnemende scholen: Kennemer College (Heemskerk), Felisenum (Velsen), PCC (Alkmaar), Tabor d’Ampte (Hoorn), Technisch College Velsen en het Regius College (Schagen).