Lezing over de Duitse Vliegende Bom, de V-1

Op zondag 20 juli is er in het Luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis, gelegen aan de Genieweg 1, op de grens van Heemskerk en Zaanstad, een lezing over de Duitse vliegende bom, de V-1 . De lezing wordt gegeven door Aad Möntemann welke zeer deskundig is betreffende dit wapen. Tijdens de lezing worden originele filmbeelden en foto’s getoond- en geluidsfragmenten ten gehore gebracht, van deze vliegende bom. De lezing begint 14.00 uur.

De spreker

Aad Mömtemann heeft zich uitvoerig verdiept in de geschiedenis van de Duitse vliegende bommen, de ontwikkeling en het gebruik. Hij neemt ons mee naar diverse plekken in Noord-Holland waar afvuurlocaties waren voorbereid.

De Stichting

De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis te Heemskerk.

uiw9wtnbowrjhdu9czrmej4zt

Het Fort

Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het Fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad.

Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis.

Openingstijden 11.00 uur – 17.00 uur

Luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”
Genieweg 1
1967 PS  Heemskerk