Lezing in Fort Veldhuis over Engelse Spitfire

Foto:

Op zondag 27 juli is er in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis een lezing over het beroemde Engelse jachtvliegtuig de Spitfire. Het is één van de beroemdste vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog en is de gehele oorlog in diverse varianten in gebruik geweest. Heden ten dage vliegt de Spitfire nog steeds en is een graag geziene gast op Airshows. De lezing begint om 14.00 uur.

De spreker

Hans Walrecht werkte tot zijn pensioen in het onderwijs. Na zijn pensioen heeft hij zich toegelegd op diverse onderwerpen uit de luchtvaart, waarover hij ook lezingen geeft. Hij is verbonden aan onze zuster Stichting Crash in Aalsmeerbrug.

De Stichting

De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis te Heemskerk.

Het Fort

Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het Fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad.

Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis.

Openingstijden 11.00 uur – 17.00 uur

Luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”
Genieweg 1
1967 PS  Heemskerk
www.arg1940-1945.nl


Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik hier wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.