Margreeth Chr de Jong bespeelt Beverwijks Müller orgel

Op vrijdag 25 juli zal de Nederlandse Margreeth Chr. de Jong een orgelbespeling verzorgen op het historisch Müller-orgel in de Grote Kerk van Beverwijk. Margreet geeft vele concerten en maakt regelmatig CD-opnamen. Bij muziekuitgeverij Den Hertog zijn inmiddels 10 delen verschenen van haar reeks “Andächtige Musique” (bewerkingen van Psalmen en Gezangen in barokstijl). En aanstaande vrijdag  kunt u haar dus zien én horen in de Grote Kerk van Beverwijk! De aanvang is om 20.00 uur.

Margreeth Chr de Jong

Margreeth behaalde in 1986 aan het Rotterdams Conservatorium de diploma’s Kerkmuziek, Docerend Musicus, en Uitvoerend Musicus orgel, gewaardeerd met het cijfer 10. Ze vervolgde haar studie bij Guy Bovet te Zwitserland, alsmede bij Jean Langlais en Marie-Louise Jaquet – Langlais aan de Schola Cantorum te Parijs, waar zij in 1988 de Prix de Virtuosité met de hoogste waardering behaalde. In hetzelfde jaar behaalde zij eerste prijzen op het internationale UFAM orgelconcours (“degré honneur”) te Parijs en het internationale César Franck- concours te Haarlem. 

ei2easixhyv1nsnar4pp1x0r9

Wat kunt u verwachten?

Margreeth heeft een aantal eigen werken geprogrammeerd voor haar concert op het Beverwijkse Müller orgel, zij begint het concert met een Präludium und Fuge über ‘Tochter Zion, freue dich’ oder ‘A toi la gloire’ opus 62 met daarnaast speelt zij muziek van Carl Philip Emanuel Bach en Joseph Haydn van Johann Kuhnau, speelt Margreeth uit de Biblische sonate: “de strijd tussen David en Goliath”, de finale van het concert bestaat uit een Sonate over psalm 84 van haar eigen hand en zij zal haar concert  besluiten met een improvisatie.

me26fpgliu8few0nuypi1c0mx

Na afloop mag de speeltafel bekeken worden en onder het genot van drankje nagesproken worden met de concertgeefster.

Grote Kerk van Beverwijk, 25 juli 2014, aanvang 20.00 uur, toegangsprijs 7,50 euro.