Expositie museum De Pont naar Heemskerk

Foto:

Stichting KIJK! HEEMSKERK haalt een expositie uit museum De Pont uit Tilburg naar Heemskerk. Van 2 tot 29 augustus is ‘Stilleven’ – een eiland van 102 vazen – te bewonderen in de hal van het gemeentehuis, een primeur voor Noord-Holland. Wethouder Aad Schoorl van cultuur opent deze unieke expositie op zaterdag 2 augustus om 14.00 in de hal van het gemeentehuis.

‘Stilleven’ is een eiland van 60 m2 waarop 102 vazen staan, die gedecoreerd en bewerkt zijn door 99 kunstenaars uit Brabant. De expositie was het laatste kwartaal van 2013 te zien in museum De Pont. Initiatiefnemer en drijvende kracht achter de expositie is Frank van der Linden. Hij benaderde vanaf 2007 kunstenaars, vormgevers en architecten met de vraag een door hem aangeleverde vaas te bewerken in de eigen discipline. De 40 centimeter hoge vazen zijn gemaakt op de keramiekafdeling van de sociale werkplaats in Helmond. Doordat de vazen bewerkt zijn door 99 kunstenaars is het een prachtige verzameling geworden van stuk voor stuk unieke objecten. Diversiteit en samenhang maken de charme uit van de verzameling.

1 Ontmoeting met 99 kunstenaars

De expositie met als titel ‘1 Ontmoeting met 99 kunstenaars’ is van 2 tot 29 augustus te zien. Bij voldoende belangstelling houdt Frank van der Linden op zaterdag 16 augustus een lezing over het project. Daarin gaat hij enthousiast in op de totstandkoming van de expositie en de ontmoetingen met de verschillende kunstenaars. Intekenen voor deze lezing kan op de intekenlijst die bij de expositie ligt in de hal van het gemeentehuis.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik hier wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.