Lezing in Fort Veldhuis voert Amerikaanse bombardementsmissie

Foto:

Op zondag 3 augustus is er in Luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis in Heemskerk een lezing over de grootste Amerikaanse bombardementsmissie uit de Tweede Wereldoorlog. Op 24 december 1944 deden de Amerikanen er alles aan om het Ardennenoffensief van de Duitsers in toom te houden. Hiertoe werd de missie met de meeste vliegtuigen ooit opgezet.  Joost de Raaf verteld ons alles over de opzet, uitvoering en resultaat van deze missie. De lezing begint om 14.00 uur.

De spreker

Joost de Raaf is werkzaam bij Defensie. Zijn hobby is de luchtvaart. Hij heeft zich uit interesse verdiept en deze gecompliceerde missie.

De Stichting

De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis te Heemskerk.

Het Fort 

Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het Fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad.

id

Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis.

Openingstijden 10.00 uur – 17.00 uur

Luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”
Genieweg 1
1967 PS  Heemskerk