Bites & Beats: culinair en muzikaal feest voor goed doel

Foto:

Na het succes van de eerste editie waren de leden van de Junior Chamber International IJmond er snel uit: dit mocht niet beperkt blijven tot een activiteit in het kader van Heemskerk 950 jaar. Daarom is de tuin van Slot Assumburg op zondag 24 augustus opnieuw het decor van Bites & Beats, het muzikale en culinaire evenement waarvan de opbrengst ten goede komt aan een goed doel. Doneren was nog nooit zo leuk!

De combinatie van smakelijke ‘bites’, bereid en geserveerd door regionale (horeca)ondernemers, en de swingende ‘beats’ van bands en dansgroepen uit de IJmond bleek een schot in de roos. De eerste editie van het gratis toegankelijke evenement trok duizenden bezoekers die allemaal even enthousiast waren over het concept. Dit jaar willen de leden van de Junior Chamber International IJmond er nog een schepje bovenop doen. Het doel is om een terugkerend evenement neer te zetten dat net zo vanzelfsprekend is als bijvoorbeeld de feestweek.

Eén van de hoogtepunten van Bites & Beats is de eendjesrace die in samenwerking met de Lions wordt georganiseerd. In de slotgracht van Assumburg worden 1.500 plastic eendjes losgelaten. De eigenaren van de eendjes die als eerste de finishlijn passeren, winnen mooie prijzen. De opbrengst van de eendjesrace komt, net als een groot deel van de horecaomzet, ten goede aan ‘Ook voor jou’. Deze stichting biedt kleinschalige ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Vorig jaar bedroeg de opbrengst 7.500 euro. Dat geld ging toen naar ‘Het Huis Heemskerk’.

Sylvia Voormeer, wederom op podium Bites & Beats!

Ze beet vorig jaar het spits af op de allereerste editie van Bites & Beats en ook dit jaar staat ze weer op dit geweldige festival in Heemskerk, met een geheel nieuw repertoire! Ze zingt graag pop, soul en musical en houdt ook erg van ‘singer-songwriter’ nummers. Zingen is haar passie en de liefde voor de muziek is terug te horen in haar unieke stemgeluid!

dsc0140-1

Bites & Beats duurt van 12.00 tot 21.00 uur en vindt plaats in de tuin van Slot Assumburg, Tolweg 9 in Heemskerk. Meer informatie? kijk op www.bitesbeats.nl


Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik hier wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.