Bijna-doodervaring als keerpunt in zijn leven

Al jaren lang inspireert hij mensen en organisaties. Vanuit zijn passie die hij heeft om mensen te helpen groeien, gebruikt hij zijn ‘Piramide van Inzicht’ om meer energie en vitaliteit te genereren. Hier gaat nog wel een verhaal aan vooraf.. en wat voor één! We gaan vandaag op zoek naar de achtergrond van het keerpunt in zijn leven én kijken we naar de werkwijze van trainer en coach; Evert Heintz.

In zijn programma’s, lezingen en trainingen legt Heintz een vertaalslag van zijn hobby bergbeklimming, het lopen van een triatlon en zijn bijna-doodervaring in Zwitserland, naar een nieuw vitaliteitsmodel, de Piramide van Inzicht ®.

Andere manier van denken, redde zijn leven
Tijdens zijn val in Zwitserland belandde hij op een sneeuwbrug die hem zijn leven heeft gered, want de gletsjerspleet was meer dan 50 meter diep. Gedurende deze overlevingssituatie heeft hij ruim 2 uur gefunctioneerd tussen leven en dood. Via verschillende passages met letterlijk zwarte lucht onder zijn voeten heeft Evert Heintz het onmogelijke mogelijk gemaakt door te denken en doen in mogelijkheden. Hierbij heeft hij De Piramide van Inzicht ® concreet toegepast. 

p9c5w834cdw79qogce7wd9cax

Nadat hij uit de spleet geklommen was, kwam hij aan bij de berghut op ruim 3500 meter hoogte met een half bebloed gezicht en daar feliciteerde de hutteneigenaar hem met de woorden: “Gefeliciteerd! Vandaag is je tweede leven begonnen”. 

In zijn lezingen deelt hij deze bijna dood-ervaring om het publiek en organisaties te inspireren dat er veel meer mogelijk is dan we vaak denken.Door bewust uit je comfortzone te stappen, daar waar je gewoontes liggen, leer je nieuwe dingen en doe je nieuwe ervaringen op. Op deze manier stretch je je eigen werkelijkheid en creëer je nieuwe mogelijkheden in je leven.

“Waar je aandacht aan besteedt, groeit.”
In zijn trainingen nodigt hij zijn cursisten vanuit zijn passie voor het bergklimmen en tourskiën uit om meer uit hun leven te halen. Hierbij haalt hij concrete voorbeelden aan van zijn bergklimervaring  en zijn overlevingssituatie in de gletsjerspleet. Hij slaat een brug tussen hoe je zelf weer (meer) aan het stuur komt, bergklimmen en het toepassen van De Piramide van Inzicht ®, het vitaliteitsmodel dat hij zelf ontwikkeld heeft. Hierbij ligt de focus op hoe je als mens, maar ook als team in concrete stappen, kunt excelleren naar meer zelfvertrouwen, geluk en vitaliteit met een concrete haven als doel.

Door zijn interactieve benadering tijdens de trainingen laat hij het publiek zelf ervaren wat het is om uit je comfortzone te stappen. Hierdoor worden de bijeenkomsten een bijzondere ervaring welke je persoonlijk, concreet gereedschap geeft, om toe te passen in de dagelijkse praktijk.

Op een ludieke en interactieve manier inspireert hij tijdens zijn trainingen  cursisten hoe je zelf met behulp van De Piramide van Inzicht ® direct de FLOW in je leven kunt stimuleren.

De onderwerpen die in zijn training naar voren komen:

  • Vitaliteit en FLOW
  • Mindfulness (oordeelvrije aandacht) en ademhaling
  • Voeding
  • Mindset en verantwoordelijkheid
  • Beweging

Wil je meer stuurman worden in jou leven? 
Bezoek dan GRATIS een voorlichtingsavond!

De eerst volgende voorlichtingsavond is op dinsdag 9 september 2014 van 19.30 tot 22.00 uur. Daar geeft Evert Heintz uitleg en toelichting op de training The Power of Insight 1 in Villa Beeckzangh.

Meld je NU hier vrijblijvend aan voor de voorlichtingsavond!