Fort Veldhuis neemt luchtoorlog Den Helder onder loep

Foto:

Op zondag 17 augustus is er in luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”, gelegen op de grens van Heemskerk en Zaanstad, een lezing over de luchtoorlog rond Den Helder. Tijdens deze lezing worden originele foto’s en filmbeelden getoond van de strijd rond Den Helder en de aanval op een konvooi in het Marsdiep. De lezing word gegeven door Hans Nauta, welke zeer deskundig is op dit gebied. De lezing begint om 14.00 uur.

De Spreker

Hans Nauta is in het dagelijks leven historisch onderzoeker. In zijn vrije tijd bestudeerd hij al vele tientallen jaren de luchtoorlog boven Noord-Holland. Hij heeft inmiddels een archief opgebouwd van vele tienduizenden documenten.

De Stichting

De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis te Heemskerk.

Het Fort

Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het Fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad.

Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis.

Openingstijden beide dagen 11.00 uur – 17.00 uur
Luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”
Genieweg 1
1967 PS  Heemskerk
www.arg1940-1945.nl

Cookieinstellingen