In de etalage: Open dag handboogschieten

Foto:

HEEMSKERK – Robin Hood achtige taferelen op Handboogsportvereniging Assumburg tijdens de open dag. Iedereen mag op zondag 24 augustus, onder begeleiding,met een echte handboog mikken op de roos!

Het is vroeger begonnen als een echt oorlogswapen, nu is het een sport waarbij je met opperste concentratie de handboog richt om meer punten te scoren dan je tegenstander. Op 24 augustus tussen 11.00 tot 16.00 uur kun je tijdens onze open dag kennismaken met de handboogsport. In de ‘theorie’ maar ook zeker even in de praktijk, want aan de hand van een trainer of ervaren schutter mag je zelf ook nog even wat pijlen schieten!

2014-08-1623-56-04
De booghand moet in een stand van 45° staan, zodat de pees na het loslaten de arm niet raakt.

Boogschieten is een sport die je met een beperking ook heel goed kunt beoefenen. Het is een sport, waar concentratie, spanning en gezelligheid in evenwicht zijn. De kans is groot dat je het boogschieten leuk zal vinden. Je kun het zowel alleen als in teamverband beoefenen; er zijn competities op regionaal en landelijk niveau, maar het is ook mogelijk puur recreatief te schieten. 

Wie de smaak te pakken heeft, kan zich laten inschrijven voor een beginnerscursus.Ook voor een groepsclinic (bijvoorbeeld familie-uitje, buurtvereniging, bedrijfsfeestje  of kinderpartijtje)  kunt u terecht bij HBSV Assumburg. HBSV Assumburg kunt nu vinden op de Noorddorperweg 22 in Heemskerk (bij volkstuinencomplex Bickershof)

Voor meer informatie zie: www.assumburg.org