Mega fietsenkelder op schema, geluidsoverlast onvermijdelijk

Foto:

BEVERWIJK De bouw van de ondergrondse fietsenstalling die straks plaats biedt aan meer dan 2440 fietsen verloopt volgens planning. Voor de bouwvakantie is het betonnen kelderdek gestort, zodat het tijdens de vakantieperiode kon uitharden. Sinds maandag 18 augustus 2014 is de aannemer weer gestart met de werkzaamheden. De 1e activiteit bestaat uit het aanbrengen van een waterdichte dakemulsie op het betonnen kelderdek. Om er goed bij te kunnen, wordt de tijdelijke voetgangersbrug vanaf woensdag 20 augustus 2014 afgesloten. Op maandag 25 augustus 2014 wordt de brug verwijderd.

Daarna wordt er 3 weken gewerkt aan de dakafwerking. Vanaf 15 september 2014 zullen de damwandschermen van de bouwput worden getrokken. Deze werkzaamheden veroorzaken geluidsoverlast. Helaas is dit niet te voorkomen. De aannemer doet al het mogelijke om de overlast tot een minimum te beperken. Een van de maatregelen is dat alleen gewerkt wordt van 07:00 uur tot 16:00 uur. Dit duurt ongeveer 2 weken. Daarna wordt gestart met de inrichting van het Stationsplein. Deze werkzaamheden duren zeker 3 maanden. Over de planning en fasering van deze werkzaamheden zal tegen de tijd dat de uitvoering start, nadere informatie worden gegeven.

fvdci8sry4o1e8mcwn7mlbgcb-w1240-h706-x

Laatste fase

De laatste maanden van dit jaar worden gebruikt om de parkeerkelder ook van binnen af te bouwen. Het gaat dan om de installaties en de afwerking van vloeren, wanden en plafonds.