Burgemeester Beverwijk verdeelde € 5000,–

Foto:

BEVERWIJK – Tijdens de opening van de vernieuwde DekaMarkt kreeg de burgemeester van Beverwijk Han van Leeuwen een mooie opdracht mee. De burgemeester mocht van formule directeur DekaMarkt Onno de Groot, namelijk vier instellingen uitkiezen die wel een steuntje in de rug konden gebruiken. De keuzes zijn gemaakt en de instellingen hebben ieder maandag een cheque, met dankbaarheid in ontvangst mogen nemen. Wie heeft de burgemeester gekozen? Dit zijn de vier instellingen die ieder € 1250,– euro aan donatie mogen gebruiken bij het realiseren van hun maatschappelijke doelen.

1. Complex BreePeper (Viva Zorggroep) 

Breepeper is een kleinschalig wooncomplex en houdt zich bezig met de verzorging van dementerende ouderen, in een nieuw pand aan de Breestraat. In het gebouw bevinden zich drie etages, waarvan op iedere etage zes cliënten verblijven.

2. Het Turks Cultureel Centrum in Beverwijk

Een jonge vereniging die slechts een jaar actief zijn. Het gaat om een Turkse vrouwenvereniging.

3. De Speeltuincentrale 

Dit gaat om een overkoepelend orgaan voor 3 speeltuinen in de wijk. Zij beheren de speeltuinen Moby Dick, Jeugd en Vreugd en Kindervreugd.

4. Voedselbank IJmond Noord

Ondersteunen mensen die vanwege geldproblemen niet meer voor hun zelf of kinderen kunnen zorgen.

voedselbank-kerstmis
Een instelling als de Voedselbank kan de cheque natuurlijk maar al te goed gebruiken. Zeker met het laatste kwartaal voor de boeg.

De burgemeester heeft wel een voorwaarde gesteld aan de donaties. Het geld moet specifiek gebruikt worden voor projecten. Er moet duidelijkheid en transparantie zijn met wat er met de donatie’s wordt gedaan. Radio Beverwijk meldt dat de instellingen over zes maanden verslag moeten uitbrengen hoe zij het geld hebben besteedt.

De DekaMarkt vindt het erg belangrijk om midden in de maatschappij te staan en in deze moeilijke tijden goede doelen een steuntje in de rug te geven. Want dat kunnen ze goed gebruiken!

Cookieinstellingen