Beverwijks onderonsje tijdens ‘Schotse’ Footgolf wedstrijd

BEVERWIJK – Het is begonnen als een ludiek initiatief. Na het ‘leegkloppen’ van de verjaardagsenveloppen bij de familie Schoen, is namelijk besloten om met elkaar te gaan Footgolfen. Inderdaad, golfen, maar dan zonder club. Een relatief nieuwe sport, waarvan de populariteit de laatste jaren, een vogelvlucht heeft genomen. Net als dit uit de hand gelopen ‘verjaardagspartijtje’ van de familie Schoen. Er staan namelijk drie jaar later 64 mannen en vrouwen klaar, om met militaire precisie, effect én Schotse kniekousen de bal te putten.

De veters gestrikt en de messen geslepen voor alweer de 3e editie. Op de Footgolfbaan van spaarnwoude wordt gespeeld over 9 holes. Zowel de mannen als de vrouwen nemen het tegen elkaar op, om de fel begeerde beker en eeuwige roem, een paar uur later in ontvangst te kunnen nemen tijdens de prijsuitreiking bij café Zimple in Beverwijk. 

mkv85nzj8tdx4oo5pgfx5ebi8
Een groot deelnemersveld aan de start van de Footgolf wedstrijd in Spaarnwoude

Footgolf wordt Inmiddels niet alleen nationaal beoefend, maar ook internationaal neemt de sport een vlucht, zo is er in juni 2012 een officieel Wereldkampioenschap gehouden in Hongarije.

lteidmn61caf6ixdkz06c68zu
Met deze plassen op de fairway komt de ervaring boven drijven

cu20poxm053tc9p7ui1l3mcu6
Een tegenstander kijkt met speciale aandacht, hoe de bal getrapt wordt

th50am8bh3lobtc5jnoqnkhf1
Bij cafe Zimple werd de 1e prijs bij de dames uitgereikt aan Sophie Mesman 

rhzcwvlphixobegatjx8iotmr
Een kamerbrede glimlach van Remco Sloep, want hij mocht als beste man bij de heren, de beker omhoog houden

De volgende editie staat al met potlood in de agenda voor 22 augustus 2015. Het is nog niet duidelijk of de wedstrijd gespeeld gaat worden in Schotse kousen of dit keer in een kilt.