Een ‘dutje’ doen tijdens je werk? Jazeker!

IJMOND – Waar haal jij je plezier en energie vandaan? Ondernemen is als topsport. Hoe kun je kwaliteit, resultaat en creativiteit stimuleren? Door een ‘dutje’ te doen tijdens je werk! De powernap als ‘easy energizer’, het best bewaarde geheim uit de topsport. In dit artikel legt Kasper Janssen, sportarts en begeleider van de Nederlandse heren turnploeg, uit waarom je een dutje moet doen tijdens je werk.

Leren van topsporters

Om jezelf in topvorm te houden, eet je gezond en probeer je voldoende te bewegen. Dat is bij topsporters niet anders, maar zij leggen daar bovenop ook extra accenten op rust en slaap bij het managen van hun energie. In de topsport zijn al deze aspecten verweven in de powernap.

qrz4es4gk9u8pkqv8d5ljhszx
Kasper Janssen (links) en Regillio van der Vloot tijdens de workshop

Wat is een powernap?

De powernap is binnen de topsport een geaccepteerde tool om herstel te bevorderen, vermoeidheid te verminderen, de alertheid te vergroten, minder fouten te maken en daardoor prestaties te verbeteren. Dus snel toegeven aan die after lunch dip in plaats van soms wel en half uur lang negeren. Je gaat liggen of zitten, je concentreert je op een buikademhaling , je lichaam komt tot rust, je stress niveau daalt, je brein verwerkt opgestapelde info, je opent na 10 minuten je ogen, verfrist en je kunt weer bergen verzetten!

gcod1cskn8601e9ihdnjgoo1n

Betrapt op powernappen

Het vergt nog wel wat zendingswerk om het powernappen in de hedendaagse werkcultuur te introduceren. Zelf werd ik ooit ‘betrapt’ tijdens een ‘dutje’ door de directeur van het Sportmedisch Centrum, die fronste wel even zijn wenkbrauwen dat één van zijn artsen zelf op de behandeltafel lag, ogen gesloten, licht uit. De directeur is inmiddels om, alles staat of valt bij je eigen uitleg. Een ‘proud napper’ legt zijn collega’s uit dat tijdens de powernap informatie verwerkt wordt, vermoeidheid afneemt en jij dus na tien minuten weer klaar bent voor de volgende klus. Een powernap is namelijk geen dutje, maar een energizer!

Een levenlang in topvorm blijven 

Ontdek en beleef het geheim van topsporters en spiegel jezelf met achtvoudig Nederlands Sprintkampioen, revalidatiecoach en trainer Regillio van der Vloot en Kasper Janssen. Gastheer is Ron Salden, performance coach, ondernemer en grootgebruiker van de Powernap. Wil jij leren hoe je in tien minuten afrekent met vermoeidheid en stress? Schrijf je in voor de ‘Powernap Recovery Workout’!

De ‘Powernap Workouts’ vinden plaats op 3 maandagmiddagen in Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum.

maandag 22 september 
maandag 20 oktober
maandag 24 november

Programma

13.30 – 14.00 Inloop / Welkom
14.00 – 15.00 Powernap college door Kasper Janssen
15.00 – 16.00 Workout sessie en Powernapping door Regillio & Kasper
16.00 – 16.30 Vragen + Afsluiting

Investering 

De investering voor deze Powernap workout is €79,–  euro (€ 65,29 excl. BTW) per persoon. Tijdens de workout zijn koffie, thee, water, versgebakken koekjes en fruit aanwezig.

Meer informatie? Klik hier!